Året som gjekk og året som kommer :-)

Det blir sjelden blogga men synes det er kjekt å ha den til å sjå tilbake i, blir som ei digital dagbok der eg kan sjå tilbake på små og store hendinger 🙂

2018 har bydd på godt og gæli som seg hør og bør.  Ikkje alltid eg har så store nytt års forsetter men vil ta nokre grep og sette nye mål for 2019.

Emmi trener på sitt Cowboy-program  🙂

2018 begynte i alle fall bra med kurs i Hønefoss med Anna Larsson fra Sverige- meget dyktig innan HTM og har vunnet fleire mesterskap.  Dette var noko eg heiv meg med på med det samme, da fikk eg liksom to fluer i ein smekk  🙂  for da fikk eg også hilse på “valpen” Mia ❤  og det er alltid trivelig på kurs hos Camilla.
Virkelig lurt å starte året med ein sånn boost!

Elles gjekk det fort mot konkurranser og planen var å trene begge jentene mot NM- men det krever sin kvinne og såg fort at eg måtte prioritere ein av dei.  Juba er den rutinerte og må trene aktivt for å trivast  ❤  Det har blitt mange behandlinger hos kiropraktor for at ho skal klare å henge med ang ryggen, hodet vil så mykje meir enn kroppen.

På sommaren vart det freestylecamp i vakre Sluseparken.  Mykje jobb men også mykje moro med mange gode venner.
Med så masse fokus på organisering av campen så vart det mindre trening og fokus på egne hunder og resultatene vart deretter.

På høsten måtte eg begynne å fokusere mot NM.   Juba hadde eit program som ho kunne veldig godt og som dommerne hadde gitt gode tilbakemeldinger på- så det mest safe hadde vore å fortsette med det til etter NM..  men eg liker alltids utfordringer og starta med å lage ny koreografi kun nokre månader før NM- litt sprøtt men når Juba skjønte at eg lagde nye kjeder så blomstra ho opp og gav lissom alt.  Det tar tid å trene inn eit program så det vart litt heftige uker med trening før NM- men det holdt til seier og Juba vart Norgesmester HTM 2018  🙂  Vi fikk mange flotte premier og det var veldig gjev tittel å få!

Her gjekk vi seiersrunde med flagg  😉
Programmet vårt var å danse zorba!  Lover at det ikkje var noko lett valg  😮

Emmi vart “Årets hund i HTM kl 2”- moro det også!
 Emmi er søtere enn sukker og elsker alt som rører seg  ❤
Og her er Mikke på snart 13 år i kjent stil, livsnyter!  Stort sett frisk og full av energi.  Merker alderen litt med at han sover tyngre og hører mykje mindre.  Største kosegutten og eeeelsker å trene!  ❤

Elles har eg hatt nokre få kurs dette året, er stadig usikker på kor masse eg ønsker og orker å gjera ang kurs.  Det er mange som trenger hjelp med hundene, ønsker å gå kurs eller trene.  Eg synes stort sett at det er givende og moro samtidig som at eg ikkje alltid føler eg har tid eller overskudd..  så eg må bli flinkere å prioritere rett og slett.

I 2019 vil eg prøve ein ny vri- ha kurs for tenåringer  🙂
Dei som vil lese meir om det kan lese på Gnisten Hundeskole på FB.
Har fått mange spm og kommentarer rundt dette og det er allerede nesten fulltegna 2 grupper som er max det eg vil ta på meg.
For å få dette til må eg kutte ut andre ting, men for min del er det viktig å bruke tid der eg føler eg gjer ein god jobb og at det eg gjer blir verdsatt.

Elles er det fleire nye flinke folk som ønsker å trene Kreativ Lydighet framover, så eg er veldig spent på kva 2019 bringer ang hundetrening 🙂
Eg har vore sjuk heile jula og starta året med 2 antibiotikakurer men føler endelig at eg er på bedringens veg, og da kløør det i heile kroppen etter å komme i gang med trening  😮  No må eg ta det med ro nokre dager så da passer det fint å lage program på papiret.  Føler meg heldig som har ein så givande hobby  ❤  Det å vera indre motivert, skape, koreografere, trene, lære og alltid kunne utfordre meg sjølv er rett og slett givande ❤

Eg har nokre hårete mål for 2019 også men det viktigste er faktisk å ha det moro undervegs.

Ønsker alle 2 og 4 beinte eit riktig GODT NYTT ÅR!

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s