6 år på Svenseid

I dag skinner sola og det er berre heilt nydelig å vera her på Svenseid.  Eg stod opp tidleg som vanleg og gjekk rett fra senga og barbeina opp i skogen med hundane, virkelig idyll.
Eg satt på fjellknausen vår og berre nytte synet av glade hunder som kan springe fritt, ein drømme plass for oss sånn sett!  Og tenk i dag er det 6 år sidan eg tok med meg flyttelasset fra Øystese til Svenseid.  Det var nok uventa og uforståelig for mange at eg kunne finne på noko sånt men for meg var det både godt og spennande å flytte.  Sølve var også veldig motivert for det og da vart det sånn.  Og lengta vi heim att så kunne vi jo berre flytte tilbake.

Eg får stadig spm om eg aldri har angra på mitt valg, og veldig lenge gjorde eg ikkje det til tross for at det har vore mange tøffe tak så trivdes eg godt.  Vart liksom så glad i denne plassen, vart kjent med mange kjekke folk og følte meg så heime umiddelbart.
Sånn sett har eg vel ikkje angra på at vi flytta på oss, men hadde eg visst om alt vi hadde i vente så hadde eg fort valgt annleis ja..
Me har hatt nokre doser uflaks desse årene ja.

Men no begynner ting å normalisere seg litt igjen her hos oss- så da er det berre å håpe at det fortsetter sånn  🙂
Siste tida har eg hatt meir overskudd og fått unna ting i heimen, rydda, malt og planta blomster.

I Øystese hadde eg jo opparbeida så flott opparbeida hage med store flotte planter, kjøkkenhage og ikkje minst stua var full av blomster- reine drivhuset.

mars06+306[1]Her er ein liten del av blomsterbedet mitt i Øystese.  Fantastisk mange spesielle planter oppi der og det var intet som var tilfeldig.  Det blomstra fra mai- oktober.  Flott mur vart laga rundt heile kanten også.
Vel eit år etter at eg flytta reiste eg heim for å sjå til huset mitt- da var det kun ein jordhaug igjen av min store stolthet som også hadde kosta mykje både arbeid og penger- vart heilt satt ut.  Men sidan det var så mykje anna som skjedde på den tida fikk eg aldri gjort noko med det.  Fikk aldri ei krone att for dette.

mars06+312[1]Elles vart det laga ny leilighet i kjellaren med flott inngangsparti.  Flotte fliser, vannboren varme,  ny trapp, bad og fine soverom.   Det vart veldig dyrt men veldig praktisk.  Så det var ikkje berre lett å reise fra alt dette, og meininga var å flytte tilbake ein gong.  Men når eg såg kor fort ting kunne ødeleggast vart det vel tøft å holde på..

Etter at eg flytta til Svenseid har eg knapt hatt overskudd til å luke i bedene og om sant skal seiast så mista eg litt piffen etter at eg såg hagen der vest bli ødelagt.   Og dei få blomane eg har hatt har ikkje levd så lenge nei  😦   Det forteller ein del om ståa men eg satser på at alt blir “likar” no  🙂

Så når eg ser tilbake har det vore nokre tøffe og veldig travle år etter at vi flytta hit til  Svenseid ja, men vi trives lell.  Det er virkelig flott her i Telemark.

Har sett gjennom masse bilder og berre mimra   🙂  Legger inn litt bilder fra Svenseid da.
Her er bilde av Sølve og Atillus dei fyrste dagane etter at vi flytta.  Da var alt berre idyll ja.  Vi storkoste oss den fyrste tida i ny heim!
IMG_3577[1]Fikk ikkje til å snu dette blide men Sølve holder gale-tillussen sin på strak arm.
Elles er det ikkje så rart at ingen kjente Sølve att etter eit års tid her borte.  Han vart veldig tynn og var langt fra frisk når det nerma seg fyrste jula.   No har han forandra seg masse og han ikkje akkurat slank lenger.

IMG_1755[1]Hanna og Oleanna på  besøk fyrste sommaren vi var her.  Huset har fått ein annan farge sidan den gong da.

IMG_1997[1]Ny heim og verdens beste hunder nyter livet- men etter ei stund var ingen av desse  fornøgde med å vera her hos oss.   Det var virkelig sorgen!
At hundane skulle få eit eldorado og vera verdens lukkeligaste hunder var jo litt av drømmen da.

No har eg ferre hunder og skal jobbe mindre så no håper eg å komme ovanpå ang trening med hundane og ikkje minst med hus og hage.

Nytt+bilde[1]No har eg til og med flikka og malt på mine agilityhinder, så no skal hundane mine og dei som kjem på kurs få prøve det også.

Håper på masse besøk fra vestlandet i sommar og at den gode hjemmefølelsen for Svenseid kjem tilbake for fullt  🙂

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to 6 år på Svenseid

  1. Inga says:

    Nå kan det bare gå en vei, og det er oppover 😀

  2. Håper du får rett i det Inga!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s