Flott jul

Vi har hatt ei fantastisk flott førjulstid, vi hadde ein fin julekveld og romjula tegner også bra  🙂  Etter at vi flytta til Svenseid for 5 år sidan har ikkje jula vore noko god opplevelse for oss, nesten så eg grua meg litt for kva som skulle hende dette året..
Fyrste året vi budde her trudde eg at nettopp jula skulle bli høgdepunktet med feiring i storstova, såg for meg vakker kvit jul med fine julelys på tunet, masse besøk og gleda meg til nye juletradisjoner her på Svenseid.

Sånn vart det ikkje, det vart ei heilt for jævlig jul for oss for å sei det rett ut!
Året etter vart også sjokkarta og trist da mamma døde.
Den 3 jula her var det nermere 30 minus her på Svenseid så det vart vanskelig å holde varmen, rørane fraus og sprakk på julekvelden – det vart lekkasjer og vi vart uten vann    😦   Da hadde eg nettopp hatt store utgifter på å bytte ut rører i huset + gravd opp hagen ang kloakk + + +  Så det meste burde vore i tipp topp stand, MEN eg hadde gløymt å lukke att ein ventil etter lufting i kjelleren, derfor fraus det.  Det vart ei stusselig jul med heilt andre bekymringer enn årene før- men likevel kjedelig.
Fjorårets jul var heller ikkje god, men av heilt andre grunner.  Så jula har virkelig ikkje blitt sånn som forventa siste årene for oss  😦

Så eg tar ikkje lenger noko for gitt, men desember dette året har i alle fall blitt veldig bra i forhold til tidlegare år på Svenseid.  Kjenner på den gode julefølelsen, har kjøpt mange bøker og kan slappe av, lese og berre kose meg  🙂
Sølve er ganske frisk og har begynt på skulen igjen og det er sjølvsagt det beste av alt!  I tillegg har han store ting å sjå fram til på nyåret.  Er så glad for det!

No ligger hundane strødd i sofaen etter leik og kos i snøen, så her er alle fornøgde!  Dette skal nytast!

Hunden som ikkje lenger er her lenger har det også bra, eg tar ikkje det som ein selvfølge  heller.  Her er sitat fra Henric:  Nu har han bott här i en och en halv månad, och jag slås dagligen av vilken otroligt fin och bra hund han är!
Med andre ord kan eg slappe av og vite at eg har gjort det rette valget for Yoric også- det betyr så masse for meg.

Så no nyter eg jula og det håper eg mine blogglesere også gjer!
Fortsatt God Jul folkens!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Flott jul

  1. Merete says:

    Ønsker deg en fortsatt god og stille jul!! =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s