Aldri så galt eller..

No ligger eg under dyna og her burde eg strengt tatt holde meg nokre dager,  kanskje uker…

Eg har vore tett og har hatt vondt i halsen nokre dager,  og etter ein kald tur fra Skien i går så vart det ikkje bedre.  Vinduet i bilenville ikkje skru seg opp og eg måtte kjøre heim med opent vindu i minus 13 grader.  DET VAR KALDT!

Så no er eg møkka lei ang bil!  Hadde tenkt å kjøpe ny til sommaren men det spørst om eg ikkje hopper i det ganske snart.

Eg har fått pris på speialbestilt bil – Ford transit connect.  Da vil eg ha dører på begge sider, pastskillevegg nede og gitter oppe pga hundane og topphengsla luke.  Da blir prisen 245.000 kr.  Det er jo dyrt!  Hadde ikkje tenkt å kjøpe ny, synes eigentleg det er nok å bruke  100-150.000 kr på bil..

Fleire har anbefalt ford, andre meiner eg bør styre unna det- meiner det er ein bil som krever masse skruing..

Vil gjerne ha forslag ang bil.

Eg har jo bestemt meg for å reise oftere vestover ein peride, lengter masse “heimatt” for tida.  Og da trenger eg ein god bil som eg kan stole på.  Trur ikkje eg gidder ta buss uten at eg må etter stor skuffelse fra Tide sin service sist eg var heim.  Da fekk me uventa melding om at me måtte vente 3,5 time i Odda på neste buss.  Gjett om det vart protester fra misfornøgde passasjerer.   Etter MANGE telefoner fra ein av medpassasjerane så fekk me til slutt taxi, men dette er visst heilt vanleg praksis og ikkje alle er tøffe nok og krever sin rett.

Så ny bil er eit must!

Elles skulle eg hjelpe Sølve med å finne fram til heilt vanlege gardinstenger i børsta stål i går.  Dei fyrste eg fann var for dyre og kraftige, på neste butikk hadde dei berre ei att, på tredje butikken hadde dei berre lange stenger men til slutt (etter mange timer) fann eg både fine og billige stenger MEN når eg skulle skru dei opp så var veggen hard og skruene vart ødelagt, grrrrr!  Så kjedelig å ikkje bli ferdig med ting!

Når Sølve har fått alt sitt i hus er det på tide å ta tak i eigen heim, men eg får ligge under dyna og lade opp litt fyrst.

Men det er aldri så galt at det ikkje er godt for noko, så lenge hue fungerer så får eg planlagt ein del ang freestyle.  Dette blir eit år med masse fokus på freestyle og det passer meg bra, eg har mange planer og det er fleire som ønsker å satse på nettopp FS, moro!

Såg forresten bilde av oss på landslaget i hundesport denne gongen, litt stas.

Eg og Lilly gir alt….  🙂

Eg har hatt dataen min på reperasjon igjen og denne gongen forsvant alt av koselige filmer som eg ikkje har redigert og lagt ut på youtube.  Så kjedelig det er å miste sånt.  Men nytt kamera skal eg ha så da kan eg ta masse nye bilder og filmer.  Skal prøve å finne ut hvilket kamera eg vil ha snarast mulig-må ha litt nye bilder i bloggen min  🙂

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

9 Responses to Aldri så galt eller..

 1. Mikkel says:

  Det hørtes usannsynelig dyrt ut. Jeg betalte 119 000 for min. Med 5 dører, topphengslet bakluke og AC. Eneste minus er hel vegg, men jeg har fjernet vinduet i den. Men en vegg kan da ikke koste over 100 000. 😛

  Det finnes så mye Forder på markedet, så du skulle nok funnet deg en om du har litt is i magen vil jeg tru. Alle sa til meg at det var “Fiks og reparer daglig”, men jeg har nå hatt en trofast bil som bare har skiftet ut slitedeler.

 2. Ja eg betaler ikkje så masse for ein bil, det er for dumt!

  Men kjøpte du ny? Har dusatt inn gitter i stadenfor vindu? er det evt lov å fjerne vinduet..?

 3. Hei!
  Min bilmekaniker-svoger sier at man skal kjøpe japansk. Alt japansk er bedre enn fransk, feks…

  Jeg tror mekanikere hater franske biler ganske intenst fordi det er så himla mye jobb for alt som skal gjøres, fordi de er konstruert slik at man må fjerne mye deler for å komme til der man skal (Altså dårlig lagt opp reprasjonsmessig). Det kan igjen gjøre at det blir dyrt for eierne å ha den på verksted, fordi de bruker så lang tid på dette (som ikke er verkstedes feil!), og da må eierne betale for flere timer enn det eiere av andre merker må for samme jobben…

  Likevel kommer framske biler (feks renault) godt ut på tester for reprasjoner/holdbarhet. De trenger altså ikke repareres så ofte, men når de først må repareres så koster det litt, blandt annet bare fordi de er teit oppbygd…

  Billig bil som ble anbefalt av svoger: peugeot partner (vet ikke om det skrives sånn) (fransk..).
  Jeg er veldig glad i renaulten jeg kjører nå, den har vært problemfri i mange år, men har nå på sine eldre dager (er 12 år nå) begynt å surre litt mer…

  Jeg tror, kun pga at jeg vil ha en bil som skal brukes på hundetreninger/til å frakte hunder, ønsker meg stort baggasjerom men samtidig kan det ikke være heldekkende vegg bak forsetene, da både AC og ikke minst varme på vinteren må komme inn til hundene bak, at mitt eneste alternativ (som ikke er himla dyrt), er Sitröen Mulitspace – der er det gitter helt ned, slik at hundene får varme og kulde bakover, alt etter hva de trenger.
  Vanlige varebiler har jo ikke isolasjon i gulv, feks, noe som vil blir for kaldt for min Mia, særlig om det ikke kan komme inn varme forfra både oppe og nede langs gulvet.

  Lykke til videre med biljakten!

  • Takker for masse info Merete! Eg har ikkje tenkt på at det ikkje er isolert i golvet på varebiler.. det er jo eit viktig poeng.

   Eg har sett på Nissan NV200 men da blir det gjerne for kaldt golv der da…

   Citroen multispace er kan henda eit godt alternativ, men eg har inntrykk av at det er veldig små side dører..?

   Skal inn på finn å sjekke litt meir 🙂

 4. NIssan NV2000 er jo en kassebil, Multispace er en liten varebil, så dørene på Multispacen blir jo naturlig nok mindre – hele bilen er jo mye mindre.
  Skal du ha stor kassebil anbefalte svoger VW transporter. Der kan du jo kjøpe varianten som er personbil og ta ut setene, da er det gulvisolert og åpent til bak til hundene, du kan eventuelt sette inn heldekkende gitter bak forsetene. (Om du ikke ønsker baksetene da).
  Kjøper du varebilvarianten (gjelder alle merker bil), er det ikke isolert, og mest sannsynlig heldekkende vegg. Så greia ift hundene er altså egentlig å kjøpe personbil-variant, og eventuelt bare ta ut baksetene, da blir det best for hundene ift varme/kulde.
  Om jeg skulle kjøpt varebil hadde jeg bygd opp bura til hundene slik at de kom nærmest mulig gitteret/vinduet oppe og lengst unna det kalde gulvet. Men jeg syns det er upraktisk for min egen del, ønsker at hundene enkelt og greit kan hoppe inn selv, også når de blir litt eldre, og da må burene stå langt ned i bilen.

  • Takk! Da skal eg ikkje ha Nissan nv200!

   Eg vil ha ein god bil for meg og hundane så da blir det ikkje vare/kassebil variant!

   Da må eg inn på finn igjen!

   Vurderer caddy igjen også da..

 5. Her er to bilder. Øverste er teppebelagt og du ser hvordan rommet til hundene er. Den andre viser gitret som går helt ned (dette er to ulike biler). Alle Multispace som ligger ute nå er med seter, da jeg lette sist var nesten alle tatt ut setene på. Men dette er som sagt små biler, ingen stor kassebil. Men prinsippet med gitter helt ned og at det i utganspunktet er en personbil, for å få det varmere til hundene, blir jo likt uansett størrelse på hunden.

  http://www.finn.no/finn/car/used/viewimage?finnkode=30398976

  • Til 4 hunder blir denne kan henda i minste laget men elles synes eg den virker int. Bra at skilleveggen er tett nederst. Liker også turan men også dei er litt små/smale.. ønsker ikkje veldig stor bil , MEN eg vil ha kasse plass! litt kravstor kanskje..

 6. Toyota har jo kassebiler – det er japansk =)
  Ellers er Mitzubishi (skrives det sånn?) japansk, og kommer godt ut i tester ift reprasjoner/vedlikehold. Men derfor er de også ganske dyre.
  Lykke til på biljakt=)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s