Pyton dag!

I dag vakna eg  kl 06.00  og var utkvilt og full av forventninger til dagen.  Eg hadde mange ting som skulle gjerast og ikkje minst gleda eg meg til å gå lang tur og trene med hundane.

Full av opptimisme sende eg mld til Marie tidleg på morgonen- eg hadde mange ideer til freestyle program som me kunne bruke til oppvisning… juhuu for ein herlig dag dette blir tenkte eg da..  Eg hoppa i dusjen og vurderte å dusje Juba i samme slengen men fann ut at denne dagen skulle ho få lov å bade i gjørme, springe på jordet og gjere akkurat som ho ville.  Me kunne heller dusje og stelle pelsen etter turen.  Det var planen…

Men når eg kom inn på kjøkkenet såg eg at Juba hadde spist restane etter gårdagens middag- pinnekjøtt!   Eg kjenner folk som har mista hundane sine etter at dei har spist det så eg vart veldig stressa.

Eg blir så oppgitt!  Eg var så trøtt at eg orka ikkje å gå heilt ned i søppela med restane i går kveld.  Og sidan ho som stjeler må sitte i bur for tida så fann eg ut at det var trygt å legge beina i ein pose bak springen på kjøkkenet.  Eg tenkte ikkje på Juba, og for ho som er så laaang var det berre å strekke seg litt, og vipps så hadde ho eit herremåltid, riuhuhg hr!!!

Juba er ikkje så uskuldig som ho ser ut til…

 Pelsen bedrar!

Eg reiste til vetrinær som kjente på magen hennar og ville i tillegg ta eit rønken bilde.  Juba fekk ei sprøyte for å dope ho ned, og for meg er det eit like stort mareritt kvar gong det skjer    😦
Eg får heilt hetta og blir kvalm av å sjå den “livløse” kroppen, trur aldri eg klarer å slappe av når hundane mine blir dopa meir.  Før eg mista Leon tenkte eg aldri på at det kunne vera noko risiko å dopa hundane, men no er dette definitivt det verste eg gjer.

Og sidan Juba no var dopa hadde eg heldigvis hodet såpass med meg at eg ba om HD/AD rønken i samme slengen.  Eg trur ikkje dei eigentleg hadde tid til dette men Rolf Tore har skjønt at dette virkelig er eit mareritt for meg så han sa ja.  Så utruleg grei vetrinær eg har til hundane mine, det skal han virkelig ha!
Er berre så utruleg glad for at bildene også er tatt, hadde nok venta og grua meg eit år til, men no er det gjort!!!  PHU!

På rønkrn-bildet viste det nokre biter av bein og mest sannsynleg ville dei passert av seg sjølv uten problem, men for sikkerhets skuld så fekk Juba brekk-middel sånn at ho spydde det opp.

Stakkars lille/store jenta mi, så kjedelig.

Eg kunne ha avventa det heile, men for å sei det sånn så har eg ikkje akkurat hatt flaks seinere tid…  litt pessimistisk tenkte eg at om det berre er ein av 1000 som blir sjuke etter noko sånt så treffer den “tusende” på min Juba.  Eg ville ikkje vente for at det kunne bli akutt seinere på kvelden.

Etter sånne dager trenger til og med eg litt tid før eg sovner, og blogging pleier virke søvndyssande på meg…

I morgo skal eg prøve å blogge meir fra Dogs4All.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Pyton dag!

 1. Emelie says:

  Skönt att höra att det gick bra i alla fall.

  Förstår din oro för röntgen, speciellt med tanke på vad du har varit med om. Själv har jag alltid med mig en lista över preparat som kan vara bra för hundar med MDR1-gener att undvika om jag inte har MDR1 testat hunden än. Det gäller ju även vissa medel för att söva hunden. De flesta veterinärer verkar tyvärr inte ha så stor kunskap om detta trots att det är väldigt många hundar som det innefattar. Så jag rekommenderar att ni gör samma sak med Yoric så småningom när han ska röntgas om ni inte har hunnit testa honom, eftersom han kan vara drabbad av MDR1 som så många andra aussies.

  • Ja det var lurt Emelie!
   Rett og slett ta med ei liste over preparater som kan vera farlig for aussier med MDR1 gener. Det er jo ein betryggelse med liste når hundane ikkje er testa, men for min del er eg like stressa om Lilly som er testa med +/+ skal dopast. Er ikkje alltid sunn fornuft som rår…
   Kjem til å testa Yoric og Juba ganske snart sånn at det er gjort. Har nokon av Yoric sine søsken tatt test?

   • Emelie says:

    Jag ska ta och testa Elit snart. Vet att Ida och Nils beställde provtagningsgrejer till Nessie också, men har inte hört något mer så jag tror inte att de har skickat in det än.

 2. sigerdriva says:

  Så bra det gikk fint Eva. Men neste gang ringer du for å få litt hjelp, vet jo at den neddopinga tar helt pipen på deg 🙂 Så grei å ta HD/AD røntgen i samme slengen da:) Krysser fingre for bra resultat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s